Четвер, 01.12.2022
Головна Реєстрація
Вітаю Вас, Гість
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 27
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Пошук
Календар
«  Грудень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Друзі сайту

КУХАР 

Термін навчання: на базі повної загальної середньої освіти (11 кл) - 1,5 роки. 

Існують професії, які не втрачають своєї актуальності в усі часи. До таких можна віднести професію кухаря. Професія кухаря може бути освоєна на будь-якому життєвому етапі.

З давніх часів у багатьох спільнотах виділяли тих, хто краще за інших справляється з приготуванням їжі. Кулінарів вважають унікальними фахівцями, адже навіть з найпростіших інгредієнтів вони здатні створити десятки різних незвичайних страв. Саме тому інтерес до розвитку професії був у всі часи.

Кухар:

• організовує процес створення готових страв;

• визначає необхідні продукти і їх кількість в конкретній страві і з урахуванням усього робочого меню;

• складає вимоги до сировини або вихідних продуктів;

• виявляє мінуси в процесі роботи інших колег, щоб своєчасно виправити і спробувати «врятувати» готову страву;

• готує обладнання, вибирає тип плити, яка має свої плюси або мінуси для різних продуктів і страв;

• складає опис процесу приготування і часу створення страв;

• веде облік закуплених продуктів та інгредієнтів;

• контролює, щоб виконувалися вимоги санітарних норм при приготуванні і зберіганні продуктів.

В залежності від місця роботи і рівня кваліфікації перелік функцій може мінятися. Кар’єрна драбина в кухарській справі дозволяє досить швидко від статусу помічника дійти до позиції шефа.