« Квітень 2024 » | ||||||
Пн | Вт | Ср | Чт | Пт | Сб | Нд |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 |
КУХАР
Термін навчання: на базі повної загальної середньої освіти (11 кл) - 1 рік.
Існують професії, які не втрачають своєї актуальності в усі часи. До таких можна віднести професію кухаря. Професія кухаря може бути освоєна на будь-якому життєвому етапі.
З давніх часів у багатьох спільнотах виділяли тих, хто краще за інших справляється з приготуванням їжі. Кулінарів вважають унікальними фахівцями, адже навіть з найпростіших інгредієнтів вони здатні створити десятки різних незвичайних страв. Саме тому інтерес до розвитку професії був у всі часи.
Кухар:
• організовує процес створення готових страв;
• визначає необхідні продукти і їх кількість в конкретній страві і з урахуванням усього робочого меню;
• складає вимоги до сировини або вихідних продуктів;
• виявляє мінуси в процесі роботи інших колег, щоб своєчасно виправити і спробувати «врятувати» готову страву;
• готує обладнання, вибирає тип плити, яка має свої плюси або мінуси для різних продуктів і страв;
• складає опис процесу приготування і часу створення страв;
• веде облік закуплених продуктів та інгредієнтів;
• контролює, щоб виконувалися вимоги санітарних норм при приготуванні і зберіганні продуктів.
В залежності від місця роботи і рівня кваліфікації перелік функцій може мінятися. Кар’єрна драбина в кухарській справі дозволяє досить швидко від статусу помічника дійти до позиції шефа.