Четвер, 01.12.2022
Головна Реєстрація
Вітаю Вас, Гість
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 27
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Пошук
Календар
«  Грудень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Друзі сайту

КУХАР. ОФІЦІАНТ

Термін навчання: на базі базової загальної середньої освіти (9 кл) - 3 роки. 

Кухар - це вічна і постійно актуальна професія.

Сьогодні ресторанний бізнес вимагає від працівників професіоналізму. Сучасний спеціаліст кулінарної справи  отримує ґрунтовні знання та навички у приготуванні традиційних страв української кухні та народів світу, оформлює і подає порційні страви  на замовлення, складає бенкетне меню.

Кухар - професіонал вкладає в приготовлену ним страву душу, всі свої знання і вміння. Найкраща винагорода за це – подяка від задоволених споживачів.

Охайність, уважність, творча фантазія під час приготування  та оформлення кулінарних виробів – ось основні якості, які мають супроводжувати  майбутнього професіонала. 

Кухар – це в першу чергу творець. Творець прекрасного, смачного, привабливого.

Кухар – це винахідник, який все життя перебуває в пошуку для того, щоб творити.

 Щоб стати кухарем, необхідно мати хороший смак, творчу натуру, а також професійні знання. 

Важка, але  одночасно цікава  професія кухаря, приносить людині велике моральне задоволення. 

Послуги харчування одночасно є найважливішою складовою потребою будь – якої людини.

Професія офіціанта є однією із стародавніх. На фресках Єгипетських пірамід зображені люди, які подають їжу до столу фараонів. Мабуть це й були перші офіціанти.

Святкування знаменних дат, подій, весілля і навіть прийом видатних осіб і підписання угод передбачає спілкування за урочистим столом і неможливе без офіціантів, які беруть активну участь у загальній трапезі. Як розсадити людей, які страви подавати і кому в першу чергу, які прибори потрібні для споживання тієї чи іншої страви - саме до цього має безпосереднє відношення офіціант. Він не тільки обслуговує людей, які сидять за столом, але й допомагає і навіть навчає їх дотримуватися певних правил і етикету споживання їжі. Сьогодні жоден ресторан, кафе чи бар не може обійтися без офіціанта.

Професійна діяльність офіціанта передусім, передбачає спеціально спрямоване спілкування між ним і відвідувачами. За робочий день офіціант спілкується з різними за віком та індивідуально-психологічними характеристиками людьми: молодими і літніми, жінками і чоловіками, цікавими не дуже інтересними, спокійними і дратівливими, активними, енергійними і повільними. Всі вони різні, але потребують поради і допомоги офіціанта, іноді покладаються на його смак і професійну компетенцію.

Офіціант активно формує своєю роботою перше враження відвідувачів не тільки про самого себе, але й про своє підприємство.