« Квітень 2024 » | ||||||
Пн | Вт | Ср | Чт | Пт | Сб | Нд |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 |
Термін навчання: на базі базової загальної середньої освіти (9 кл) - 3 роки.
Кухар - це вічна і постійно актуальна професія.
Сьогодні ресторанний бізнес вимагає від працівників професіоналізму. Сучасний спеціаліст кулінарної справи отримує ґрунтовні знання та навички у приготуванні традиційних страв української кухні та народів світу, оформлює і подає порційні страви на замовлення, складає бенкетне меню.
Кухар - професіонал вкладає в приготовлену ним страву душу, всі свої знання і вміння. Найкраща винагорода за це – подяка від задоволених споживачів.
Охайність, уважність, творча фантазія під час приготування та оформлення кулінарних виробів – ось основні якості, які мають супроводжувати майбутнього професіонала.
Кухар – це в першу чергу творець. Творець прекрасного, смачного, привабливого.
Кухар – це винахідник, який все життя перебуває в пошуку для того, щоб творити.
Щоб стати кухарем, необхідно мати хороший смак, творчу натуру, а також професійні знання.
Важка, але одночасно цікава професія кухаря, приносить людині велике моральне задоволення.
Послуги харчування одночасно є найважливішою складовою потребою будь – якої людини.
Професія офіціанта є однією із стародавніх. На фресках Єгипетських пірамід зображені люди, які подають їжу до столу фараонів. Мабуть це й були перші офіціанти.
Святкування знаменних дат, подій, весілля і навіть прийом видатних осіб і підписання угод передбачає спілкування за урочистим столом і неможливе без офіціантів, які беруть активну участь у загальній трапезі. Як розсадити людей, які страви подавати і кому в першу чергу, які прибори потрібні для споживання тієї чи іншої страви - саме до цього має безпосереднє відношення офіціант. Він не тільки обслуговує людей, які сидять за столом, але й допомагає і навіть навчає їх дотримуватися певних правил і етикету споживання їжі. Сьогодні жоден ресторан, кафе чи бар не може обійтися без офіціанта.
Професійна діяльність офіціанта передусім, передбачає спеціально спрямоване спілкування між ним і відвідувачами. За робочий день офіціант спілкується з різними за віком та індивідуально-психологічними характеристиками людьми: молодими і літніми, жінками і чоловіками, цікавими не дуже інтересними, спокійними і дратівливими, активними, енергійними і повільними. Всі вони різні, але потребують поради і допомоги офіціанта, іноді покладаються на його смак і професійну компетенцію.
Офіціант активно формує своєю роботою перше враження відвідувачів не тільки про самого себе, але й про своє підприємство.