Меню сайту
Наше опитування
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Пошук
Календар
« Квітень 2024 » | ||||||
Пн | Вт | Ср | Чт | Пт | Сб | Нд |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 |
Друзі сайту
Кулінар борошняних виробів
4-й розряд
Кваліфікаційні вимоги
Повинен знати: рецептуру приготування тіста і начинки; ґатунок борошна; вимоги до якості сировини і готової продукції; норми витрат сировини; технологічні інструкції з виготовлення борошняних кулінарних виробів; будову обслуговуваного устаткування.
Повинен уміти: Виготовляти кулінарні борошняні вироби. Готувати опару, начинки, фарш вручну і на машинах, різні види тіста за рецептурою. Замішувати, вимішувати, переминати, здобрювати тісто і розкачувати його до відповідної товщини. Визначає органолептично готовність тіста до оброблення і випікання. Надавати борошняним виробам установлену форму. Обжарювати фарш. Садити тістові заготовки в піч. Вести процес випікання чи обжарювання борошняних виробів у печах різних систем. Регулювати температуру випікання і обжарювання за показаннями контрольно-вимірювальних приладів. Визначати момент закінчення випікання виробів.
Загальнопрофесійні вимоги
Повинен:
а) раціонально та ефективно організовувати працю на робочому місці;
б) додержуватись норм технологічного процесу;
в) не допускати браку в роботі;
г) знати й виконувати вимоги нормативних актів про охорону праці й навколишнього середовища, додержуватися норм, методів і прийомів безпечного ведення робіт;
д) використовувати в разі необхідності засоби попередження і усунення природних і непередбачених негативних явищ (пожежі, аварії, повені тощо);
є) знати основи інформаційних технологій.
Вимоги до освітнього рівня осіб, які навчатимуться в системі професійно-технічної освіти
Попередній освітньо-кваліфікаційний рівень за технологічно суміжною професією 3-го розряду:
- за умови продовження первинної професійної підготовки в професійно-технічних навчальних закладах ІІ та ІІІ атестаційних рівнів без вимог до стажу роботи;
- за умови перепідготовки, стаж роботи за технологічно суміжною професією 3-го розряду не менше 1-го року.
Сфера професійного використання випускника
Виробництво інших харчових продуктів. Робота в закладах ресторанного господарства різних типів і категорій.
Специфічні вимоги:
Вік: по закінченні терміну навчання - не менше 16 років.
Стать: чоловіча, жіноча.
Медичні обмеження.
Повинен знати: рецептуру приготування тіста і начинки; ґатунок борошна; вимоги до якості сировини і готової продукції; норми витрат сировини; технологічні інструкції з виготовлення борошняних кулінарних виробів; будову обслуговуваного устаткування.
Повинен уміти: Виготовляти кулінарні борошняні вироби. Готувати опару, начинки, фарш вручну і на машинах, різні види тіста за рецептурою. Замішувати, вимішувати, переминати, здобрювати тісто і розкачувати його до відповідної товщини. Визначає органолептично готовність тіста до оброблення і випікання. Надавати борошняним виробам установлену форму. Обжарювати фарш. Садити тістові заготовки в піч. Вести процес випікання чи обжарювання борошняних виробів у печах різних систем. Регулювати температуру випікання і обжарювання за показаннями контрольно-вимірювальних приладів. Визначати момент закінчення випікання виробів.
Загальнопрофесійні вимоги
Повинен:
а) раціонально та ефективно організовувати працю на робочому місці;
б) додержуватись норм технологічного процесу;
в) не допускати браку в роботі;
г) знати й виконувати вимоги нормативних актів про охорону праці й навколишнього середовища, додержуватися норм, методів і прийомів безпечного ведення робіт;
д) використовувати в разі необхідності засоби попередження і усунення природних і непередбачених негативних явищ (пожежі, аварії, повені тощо);
є) знати основи інформаційних технологій.
Вимоги до освітнього рівня осіб, які навчатимуться в системі професійно-технічної освіти
Попередній освітньо-кваліфікаційний рівень за технологічно суміжною професією 3-го розряду:
- за умови продовження первинної професійної підготовки в професійно-технічних навчальних закладах ІІ та ІІІ атестаційних рівнів без вимог до стажу роботи;
- за умови перепідготовки, стаж роботи за технологічно суміжною професією 3-го розряду не менше 1-го року.
Сфера професійного використання випускника
Виробництво інших харчових продуктів. Робота в закладах ресторанного господарства різних типів і категорій.
Специфічні вимоги:
Вік: по закінченні терміну навчання - не менше 16 років.
Стать: чоловіча, жіноча.
Медичні обмеження.