Життя Ліцею [450] |
Головна » Статті » Життя Ліцею |
23 лютого 2022 року в ДПТНЗ «Бородянський професійний аграрний ліцей» у рамках місячника методичної роботи проведено кулінарний конкурс «Український вареник – символ єдності родини» між здобувачами освіти групи К31 (Баранівська Анастасія, Максименко Аліна, Любиченко Оксана) та групи К21 (Фесюк Андрій, Омельчук Анна, Ромейко Валентина). Викладач спецпредметів Рафікова Л.О. ознайомила здобувачів освіти з обрядовістю в українській національній кухні, пов’язаною з приготуванням вареників, адже народна кухня – це така ж культурна спадщина українського народу, як мова, література, мистецтво. Археологи та історики стверджують, що вареник походить ще з трипільських часів, його вважали символом молодого Місяця та продовженням роду. Наші предки вірили, що ними можна задобрити духів – добрих, щоб допомагали, злих – щоб не шкодили. Також познайомила з «побратимами» українських вареників у кухнях народів світу та цікавими фактами про одну з чи не найпопулярніших українських страв. Конкурсанти готували вареники з різних видів тіста (сирного, прісного, содово – кефірного, заварного, дріжджового й гречаного) з різними начинками (з капусти, сиру, картоплі, гречки, ягід тощо). Учасники конкурсу показали різні способи формування вареників та подачі їх до столу. Переможцями конкурсу стали: І місце – Баранівська Анастасія, група К31 ІІ місце – Максименко Аліна, група К31 ІІІ місце – Омельчук Анна, група К21 Дякуємо майстрам виробничого навчання Буркард В.М. та Герасимчук С.Р. за якісну підготовку й проведення конкурсу, професійну передачу знань своїм вихованцям! | |
Переглядів: 115 | |
Всього коментарів: 0 | |